ZAŠTO NAŠIM BAKAMA NISU BILE POTREBNE KUHINJSKE VAGE? Evo koliko grama ima KAŠIKA SOLI, a koliko ŠEĆERA ili MLEKA
Mera na kašiku, Foto: Youtube/Printscreen/DaveHax

prelako

ZAŠTO NAŠIM BAKAMA NISU BILE POTREBNE KUHINJSKE VAGE? Evo koliko grama ima KAŠIKA SOLI, a koliko ŠEĆERA ili MLEKA

Bez kuhinjske vage teško je izmeriti 10 grama soli ili 125 grama brašna, na primer. Međutim, problem možete rešiti uz pomoć saveta majke i bake

Objavljeno: 11:04h

Pitate se koliko grama ima kašika soli? U sledećim redovima saznajte kako da merite sastojke u kuhinji, čak i ako nemate vagu. Bez kuhinjske vage teško je izmeriti 10 grama soli ili 125 grama brašna, na primer. Međutim, problem možete rešiti uz pomoć saveta majke i bake. Uz pomoć tradicionalnih mernih jedinica, kao što su kašika ili šolja, možete pripremiti mnoge kulinarske i slastičarske recepte bez vaganja sastojaka. Evo koliko grama kašičica soli, šećera, mlevenih orašastih plodova i drugo. Koliko grama ima kašika soli? Šta je sa šećerom?

Kašika soli ima, u zavisnosti od veličine, 25-30 grama. Dakle, da biste koristili tačno 100 grama soli, na primer, kako se zahteva u receptu, potrebno je da stavite tri ili četiri kašike soli. S druge strane, ako želite da koristite kašičicu, morate se malo više potruditi, jer kašičica soli teži oko 10 grama.

kašika šećera je 15-25 grama (šećer u prahu 1-2 grama više),

- kašičica kreme - 10 grama
- kašičica kreme - 10 gramafoto: Printscreen

kašika vode, sirćeta, ulja ili vina je 15 grama, kašika mleka je 20 grama, kašika kajmaka je teška 25 grama, kašika meda je 20 grama, kašika čorbe je 20 grama, kašika pirinča je 15-25 grama (uzimajući u obzir uputstva u receptu), kašika brašna je 15-25 grama kašika griza je 15-20 grama, kašika prezla je 12-16 grama, kašika kakaoa je 10-25 grama i kašika mlevenih oraha ima 20-25 grama.

I pošto postoje recepti koji mere sastojke kašičicom, evo koliko grama kašičica ima:

- kašičica vode, vina, mleka, ulja - 5 grama;

- kašičica sirćeta - 7 grama;

- kašičica kreme - 10 grama;

- kašičica meda - 13 grama;kašičica čorbe - 10 grama;

- kašičica pirinča - 10 grama;

- kašičica brašna ili šećera - 4-6 grama (šećer u prahu - 4-8 grama);

- kašičica griza - 4-6 grama;

- kašičica prezle - 3-6 grama;

- kašičica kakao - 3-6 grama;

- kašičica mlevenih oraha - 5-8 grama;

- kašičica rendane soli - 10 grama.

Veoma je važno znati razliku između ravne kašike i pune kašike, ako želite da kuvate ukusna jela. Na primer, ako koristite papriku u hrani, treba da znate da je ravna kašika ekvivalentna 10 grama proizvoda, a sa vrhom je, zapravo, skoro duplo veća od 24 grama.

Po pravilu, svi recepti u kojima se navodi da na vrh proizvoda treba dodati supenu kašiku pretpostavljaju da možete pogrešiti za gram ili dva. Zato je potrebno paziti da kada treba da stavite kašiku brašna, želatina, griza ili margarina, količina treba da bude ekvivalentna ili nešto veća od ravne kašike. Na taj način, ako je kašika brašna teška 12 grama, kašika brašna će biti teška 25 grama.

BONUS VIDEO:

02:10

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

(Espreso / Naj žena / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.